Τρίτη 10/12/19,  19:00. 

Διάλεξη /Συζήτηση: Η Δόνηση της Διαφορετικότητας στη Θεραπεία και στην Καθημερινή Ζωή (Photo of the event by James Cousins on Unsplash).
Μια διάλεξη/συζήτηση για θεραπευτές ψυχικής υγείας, ενεργειακούς θεραπευτές, εκπαιδευτικούς αλλά και όσ@ς ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν σε θέματα δόνησης, πεποιθήσεων, λεξιλογίου/ορολογίας και συμπεριφοράς απέναντι σε άτομα με διαφορετικότητα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακού σχηματισμού και κάθε άλλου είδους διαφορετικότητας.

Θα συζητήσουμε θέματα όσον αφορά ταυτότητες gay, lesbian,bisexual, pansexual, asexual, τρανς, ίντερσεξ, non-binary (μη-δυαδικό φύλο), polyamorous (πολυσυντροφικότητα) και bdsm (και όλες τις υπολοιπες ταυτότητες ΛΟΑΤΚΙ και μη ).
Θα διερευνήσουμε:
-Ποια είναι η δόνηση της διαφορετικότητας όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου και τον οικογενειακό σχηματισμό. Ποια είναι η πνευματική βάση της διαφορετικότητας και γιατί αναδύεται σαν θέμα αυτή τη στιγμή παντού ανά τον κόσμο. Τι μας διδάσκει και πώς επωφελούμαστε από αυτή τη δόνηση τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, είτε είμαστε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είτε όχι.
-Πώς μπορεί η κατανόηση αυτής της δόνησης να μας βοηθήσει,έτσι ώστε, ως άνθρωποι και επαγγελματίες, να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φίλους, συγγενείς, πελάτες, μαθητές, συναδέλφους και υπαλλήλους μας που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία διαφορετικότητας. Πώς μπορεί αυτή η κατανόηση να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τον δικό μας προγραμματισμό και περιοριστικές πεποιθήσεις σε σχέση με το θέμα της διαφορετικότητας και της αυθεντικότητας (της δικής μας και των άλλων).
-Ποιες συμπεριφορές και λεξιλόγια εξασφαλίζουν έναν τύπο επικοινωνίας με τους πελάτες, τους μαθητές, τους φίλους, τους συγγενείς, τους συναδέλφους, τους υπαλλήλους κλπ, που να βασίζεται την ενθάρρυνση και τον σεβασμό στην ατομικότητά τους.

Περισσότερα στο facebook:

https://www.facebook.com/events/2443937305861272/

Scroll to Top