Τι είναι?

Πρόκειται για ένα ολιστικό και συμπληρωματικό θεραπευτικό σύστημα. Στηρίζεται στη συσχέτιση διαφόρων μερών του σώματος με εσωτερικά όργανα στα οποία θα μπορούσε κανείς να έχει πρόσβαση μόνο επεμβατικά ή φαρμακευτικά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ζώνες και αντανακλαστικά σημεία στα χέρια και στα πόδια μας, όπως επίσης και σε άλλα σημεία του σώματος,κυρίως στα άκρα,που συνδέονται με κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος. Ο θεραπευτής, πιέζοντας κατάλληλα την κάθε περιοχή, διεγείρει, ενεργοποιεί και αποφορτίζει τα σημεία αυτά, οδηγώντας το σώμα στην αρχική του ισορροπία. ( 50′ – 70′ )

“Η Ρεφλεξολογία λοιπόν, ως θεραπευτική μέθοδος, στηρίζεται στην παραδοχή ότι το σώμα μας λειτουργεί με ενέργεια, η οποία το διατρέχει από την κορυφή ως τα νύχια, μέσω ενεργειακών καναλιών, τα οποία αντικατοπτρίζονται κυρίως στα άνω και κάτω άκρα μας.”

Μια ρεφλεξολογική κούρα δουλεύει σε βάθος, παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις η βελτίωση έρχεται από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Λειτουργία και Χρήση

50′ – 70′ | 30€, οι 4 επισκέψεις 95€ , οι 10 επισκέψεις 180€

Η θεραπεία επικεντρώνεται στα πέλματα και στα άλλα σημεία των άκρων στα οποία έχουν εντοπιστεί αντανακλαστικά σημεία (reflex points). Ο θεραπευτής ασκεί ελεγχόμενη πίεση στα σημεία αυτά, είτε με τα δάχτυλά του, είτε με ξύλινα βοηθήματα (sticks).. Κύριος σκοπός αυτής της ρεφλεξολογίας, είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού «αυτοίασης» του οργανισμού.

Η Αμερικανίδα φυσιοθεραπεύτρια Γιουνίς Ίνγκαμ (Eunice Ingham) ήταν εκείνη που ξεκίνησε να αναπτύσσει τη θεωρία της “Ρεφλεξολογίας του άκρου πόδα”, βασιζόμενη στη θεωρία του  Φίτζγκεραλντ (William Fitzgerald). Θεωρείται η μητέρα της σύγχρονης ρεφλεξολολογίας.

 

Οφέλη της Ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία, όπως αναλύσαμε και προηγουμένως, είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος, αντιμετωπίζει δηλαδή το ανθρώπινο σώμα ως ολότητα. Τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει είναι ποικίλα και θα αναφέρουμε τα σημαντικότερα από αυτά. Μέσω της εφαρμογής πιέσεων και μαλάξεων στα άκρα, δημιουργείται υπεραιμία και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο ανοσοποιητικός μηχανισμός ενισχύεται και τονώνεται.

Μυικοί πόνοι, πόνοι των αρθρώσεων, πονοκέφαλος και ημικρανίες, πονόδοντος και ενοχλήσεις από διαταραχές στην διαδικασία της πέψης καταπραΰνονται. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, η Ρεφλεξολογία, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ορμονικών διαταραχών και αναπνευστικών προβλημάτων, καθώς επίσης μέσω της συστηματικής θεραπείας μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους και στρες.

Scroll to Top