Ρέοντας με τη Ζωή – Aποδοχή και Συμφιλίωση

Σαββατο  15/2/20, 16,00 και Κυριακή 16/2/20, 10:30.

 

Βιωματικό εργαστήριο με την Ιωάννα-Νανά Τότσιου

(Την Τετάρτη 12/2 και ώρα 18.30, θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση του εργαστηρίου με ελεύθερη είσοδο. Διάρκεια 1 ώρα)

«Ο ποταμός είναι το μοναδικό στοιχείο πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, που βρίσκει το μονοπάτι του δίχως καμιά προσπάθεια. Αν το νερό συναντήσει ξαφνικά ένα εμπόδιο, δεν συγκρούεται μαζί του, απλώς κυλά γύρω του, από κάτω του, από πάνω του και το ξεπερνάει.
Αυτό χρειαζόμαστε όλοι: να ρέουμε με τη ζωή και όχι να συγκρουόμαστε με τη ζωή.»
Σουάμι Νιράντζαν
Αυτά τα λόγια του Ινδού δασκάλου μου αποτέλεσαν την αφορμή για το παρόν σεμινάριο. Αναλογίστηκα τον μάταιο συχνά κόπο που καταβάλουμε και την ενέργεια που σπαταλούμε πηγαίνοντας κόντρα σε ό,τι η ζωή φέρνει μπροστά μας τη δύναμη με την οποία προσκρούουμε πάνω στα τυχόν εμπόδια αντί να κυλήσουμε γύρω από αυτά…… Αναλογιστήκαμε ποτέ τι προξενούν όλα αυτά στην ψυχική, νοητική και φυσική μας ισορροπία;
Έχοντας ως βασικό εργαλείο μας τεχνικές της Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα, με έμφαση στους οραματισμούς, αλλά και πρακτικές, ασκήσεις και παιχνίδια από διάφορους δρόμους αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και θεατρικές τεχνικές, θα διερευνήσουμε τι σημαίνει να αφηνόμαστε στη ροή της ζωής και ποιες ικανότητες κι επιδεξιότητες χρειάζεται να αναπτύξουμε προκειμένου να συμβεί αυτό.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των πρακτικών:
αυξάνει την επίγνωσή μας
αφυπνίζει την εγρήγορσή μας
φωτίζει κάθε πλευρά της ύπαρξής μας
μας καθιστά όντα συνειδητά
συντελεί στην αποδοχή του εαυτού μας, των άλλων ανθρώπων γύρω μας και της ίδιας της ζωής.

Ενημέρωση με ελεύθερη είσοδο: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 6:30-7:30μμ
Χώρος ενημέρωσης και εργαστηρίου: Ροή Πολυχώρος, Σουρή 4& Αιγαίου, Καλαμαριά. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 045 2711

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΟΤΣΙΟΥ
Είναι Εισηγήτρια Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα, Φιλόλογος και μέλος της διεθνούς οργάνωσης R.Υ.Ε. (Recherche of Yoga in Education). Ασχολείται με τη Γιόγκα από το 1989 και από το 2000 μέχρι σήμερα έχει διδάξει Γιόγκα στο Κέντρο Γιόγκα Σατυανάντα Θεσσαλονίκης, σε Ιδρύματα, πολιτιστικά κέντρα και άλλους φορείς, καθώς και σε ομαδικά ή ατομικά μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια.
Συνεχίζει την κατάρτισή της συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε εξειδικευμένα θέματα διδασκαλίας της Γιόγκα και εμβάθυνσης στις γιόγκικες σπουδές και φιλοσοφία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Ινδία (Bihar School of Yoga).
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. (Τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης) και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Χαϊδελβέργης και στη Σχολή του Λούβρου στο Παρίσι. Συμμετείχε σε αρχαιολογικά προγράμματα και εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δίδαξε επίσης ως φιλόλογος στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας, σε γαλλικά κολλέγια της Μασσαλίας, στο Σχολείο Νέας Ελληνικής για αλλοδαπούς φοιτητές του Α.Π.Θ. και αλλού.
Ασχολείται με τεχνικές του Δράματος στην Εκπαίδευση και είναι μέλος του “Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση”, όπου έχει υπάρξει μέλος του Συντονιστικού Γραφείου Βόρειας Ελλάδας και συντονίστρια εκδηλώσεων. Επιπλέον, συμμετέχει σε θεατρικά εργαστήρια, έχει παρακολουθήσει εργαστήρια δραματοθεραπείας και αυτογνωσίας, καθώς και διάφορα σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, παγκόσμια Συνέδρια και Συμπόσια για εισηγητές της Γιόγκα.
Περισσότερες πληροφορίες στο 2310452711

Scroll to Top