Λογοθεραπεία και Μουσική: Πότε απευθύνομαι σε ειδικό;

Σάββατο 7/3/20,  17:30-19:00.

Το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά στο λόγο, στην ομιλία και στην ανάπτυξη του που αναμένεται να δούμε σε κάθε ηλικία. Στην ομιλία μας θα παρουσιάσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά και θα δούμε σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο ένας γονιός να απευθυνθεί σε έναν ειδικό. Ακόμη, θα γίνει αναφορά στις πιο συχνές δυσκολίες λόγου- ομιλίας που μπορεί να παρουσιάσει ένα παιδί αλλά και στις μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος, θα συζητηθεί η συμβολή της μουσικής στην ανάπτυξη του λογου ενός παιδιού αλλά και το πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία ενός παιδιού με δυσκολίες λόγου- ομιλίας;

Μιλάει σωστά το παιδί μου για την ηλικία του;
Χρειάζεται το παιδί μου λογοθεραπεία;
Ποια είναι η εικόνα ενός παιδιού στο σχολείο με δυσκολίες λόγου ή μαθησιακές δυσκολίες;
Μπορεί ένας δάσκαλος να βοηθήσει το παιδί με δυσκολίες λόγου ή μαθησιακές δυσκολίες μέσα στην τάξη;
Πώς συμβάλει η μουσική στην ανάπτυξη του λόγου;

Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ομιλία μας.

Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 17:30-19:00
Είσοδος: 3 ευρώ
Ομιλίτριες: Καραγεωργίου Ελένη Λογοθεραπεύτρια
Νικόλτσιου Παναγιώτα Μουσικοπαιδαγωγός

Καραγεωργίου Ελένη
Αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων το 2014. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους που αφορούν τόσο στην έγκυρη και αξιόπιστη αξιολόγηση, αλλά και στην παρέμβαση διαταραχών λόγου- ομιλίας και φωνής. Ακόμη, συμμετείχε σε εκπαίδευση και χορήγηση υλικού που αφορά τη διάγνωση και ταξινόμηση της δυσλεξίας στη σχολική ηλικία σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης το σχολικό έτος 2018-2019, στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος που διεξείχε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Λογοθεραπείας. Από το 2014 έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά γραφεία Λογοθεραπείας και παροχή κατ’ οίκον υπηρεσίες λογοθεραπείας. Παράλληλα, το σχολικό έτος 2015 εργάστηκε ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Από το 2018 παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας στο ιδιωτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Νικόλτσιου Παναγιώτα
Απόφοιτος (Νοέμβριος 2012) της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, τμήμα Μουσικολογίας, και του πανεπιστημιακού μεταπτυχιακού πρόγραμματος Μουσικοθεραπείας του Μουσικού Κολεγίου. Τον Ιανουάριο του 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο. Εργάστηκε σε ιδιωτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καθώς και στα θερινά προγράμματα των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και εργάζεται στον Πολυχώρο ‘Ροή’ ως μουσικός/ μουσικοπαιδαγωγός/ μουσικοθεραπεύτρια. Διανύει το 7ο έτος συνεργασίας με το σύλλογο ΑΜΕΑ ‘Παναγία Φανερωμένη’ της Νεας Μηχανιώνας, κάνοντας μουσική/μουσικοθεραπεία.

Scroll to Top