Τι είναι?

Πρόκειται για μια τεχνική μασάζ σε όλο το σώμα (κινέζικη ιατρική) που βοηθά να φύγουν όλες οι εντάσεις και το στρες. Κατατάσσεται στην ομάδα των θεραπευτικών μασάζ αφού τονώνει το περιφερικό νευρικό σύστημα και απελευθερώνει τη ροή αίματος και ενέργειας στους μύες.

Κατά την εφαρμογή των βεντουζών δημιουργούμε έντονη υπεραιμία στους ιστούς η οποία προσφέρει άμεση ανακούφιση στους πονεμένους και πιασμενους μύες, επανέρχεται η χαμένη ευλυγισία των μυών και απομάκρυνεται το γαλακτικό οξύ μετά από έντονη άσκηση. Επιπλέον έχει την δύναμη να ανακουφίζει απο πιθανά κρυολγήματα ή και συμπτώματα τους.

Παραδοσιακή θεραπεία

Παραδοσιακή θεραπεία:

Η εφαρμογή των βεντουζών για θεραπευτικούς σκοπούς, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Συναντάται σε διαφορετικές κουλτούρες, με τις περισσότερες αναφορές να συναντώνται στην αρχαία Ελλάδα και την Κίνα.
Σήμερα, έχοντας και την απαραίτητη τεχνογνωσία χρησιμοποιούμε τις βεντούζες θερμαινόμενες ή μή, ως βοηθητικό μέσο για πιο άμεση ανακούφιση. Κατά βάση εφαρμόζονται σε πιασμένους και καταπονημένους μύες, δημιουργώντας τοπική υπεραιμία, απομακρύνοντας το γαλακτικό οξύ, αυξάνοντας την οξυγόνωση και κατ επέκταση δίνουν την αίσθηση της ανακούφισης άμεσα, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Φυσικά, δραστηριοποιείται η λεμφική κυκλοφορία, άρα η αποτοξινωτική τους δράση δε περνά απαρατήρητη.

Μετά από μια θεραπεία με βεντούζες ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι μωλωπισμοί στο δέρμα στην περιοχή της εφαρμογής, οι οποίοι θα παραμείνουν από 5 έως 8 ημέρες. Μην ανησυχήσετε διότι είναι εντελώς ακίνδυνη κι απολύτως φυσιολογική διαδικασία.

Previous
Next
Scroll to Top